Григор Димитров спечели първа победа от месец май

09:06, 31 юли 19 / Спорт 25 1223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Лос Кабос (Мексико) от категория АТР 250 с награден фонд 762 455 долара, като надигра Стийв Джонсън (САЩ) със 7:6, 4:6, 7:6.

Така 28-годишният хасковлия, който пропадна на 57-о място в световната ранглиста, прекъсна серия от три поредни отпадания в първи кръг, като за последно бе спечелил на 29 май във втория кръг на „Ролан Гарос“, съобщи БНР.

Григор Димитров вече не е в Топ 50

Димитров направи 12 двойни грешки, но надделя в драматичен мач след над два часа и половина игра. Българинът стартира колебливо и допусна ранен пробив, но след това успя да навакса изоставане от 2:5 гейма и спечели първия сет с тайбрек, след като взе четири от последните пет разигравания в него.

Във втората част Димитров пропиля аванс от 40:15 при сервис на Джонсън в осмия гейм, а веднага след това допусна пробив и американецът изравни.

Третият сет отново премина през обрати. Хасковлията дръпна с 5:2, а при 5:4 имаше мачбол на собственото си подаване, но не се възползва и допусна пробив.

Григор Димитров загуби още четири места в ранглистата

Последва нов тайбрек, в който Димитров поведе с 5:2 и имаше два сервиса, но Джонсън стигна до 5:5. Българинът все пак взе следващите две разигравания, а с това и мача.

С успеха Григор си осигури 12 825 долара и 20 точки за класацията на АТР, а във втория кръг той ще играе срещу поставения под номер 2 в схемата и 24-и в света Гуидо Пеля (Аржентина). Двамата имат по една разменена победа досега, като Димитров печели първия мач през 2015 г. във Вашингтон със 7:6, 6:4, а Пеля победи два сезона по-късно в Маями с 6:3, 7:6.

Същевременно Григор влезе в основната схема на турнира от сериите Мастърс 1000 на твърди кортове в канадския град Монреал. Надпреварата за „Роджърс Къп“ с награден фонд 5,7 милиона долара е от 5 до 11 август.

Димитров, който е 57-и в световната ранглиста, отказа да се запише в квалификациите и бе четвърти в листата на чакащите. Така след отказването на Роджър Федерер (Швейцария), Новак Джокович (Сърбия), Хуан Мартин Дел Порто (Аржентина) и за последно на Пабло Куевас (Уругвай) хасковлията намери място в първия кръг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама