Пламен Георгиев: Отдавна бях взел решението за оставка

13:16, 31 юли 19 / Политика 25 1243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Изчаквах проверката на НАП да приключи. Тя не откри нарушения. Отдавна бях взел решението за оставка, но го правя сега, след като данъчните не установиха нарушения", каза пред "24 часа" шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който по-рано днес подаде оставка.

"Всяка една стотинка при мен е проверена, всичко ми е законно", заяви той.

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка

Георгиев е в отпуск от края на март, след като попаднал в скандала "Апартаментгейт".

„Всичко, което съм правил, е законно. Не съм купувал евтино. Не съм купувал от свързани лица. Не съм променял данъчни оценки. Не ме е проверявала комисията“, категоричен беше Георгиев.

Той увери, че оттеглянето му от поста е морален акт, а решението за това е изцяло лично.

„Аз и семейството ми бяхме подложени на невероятен тормоз от някои медии. Не искам една хиперболизирана тераса, която беше абсолютно безумие, да се отрази по някакъв начин на работата на комисията. Дай Боже час по-скоро да се избере ново ръководство, което да награди това, което вече сме постигнали в комисията“, коментира Пламен Георгиев.

Според бившият председател на комисията напрежението срещу него е било „целенасочено създадено от олигархията“, а заради работата си като председател на комисията той е натрупал много врагове. Заради заплахи за живота му, които службите са оценили като реални, сега дори ходи с охрана от НСО.

Пламен Георгиев обяви, че след оставката ще се върне на работа като прокурор. „Там е моето място. Ще си подам документите за възстановяване като прокурор“, обясни той.

Георгиев заяви още, че е допуснал грешка в комуникацията си с медиите, защото е трябвало да обясни всичко още в самото начало и подчерта, че е настоявал терасата-покрив да се включи в нотариалния акт единствено, за да плаща данъци за нея.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама