Oткриха нова опасност, свързана с големите горещини

17:00, 31 юли 19 / Здраве 25 1892 Topnovini
1

Учени от университета на Невада установиха, че повишаването на температурата на въздуха до 40 градуса Целзий прави асфалта достатъчно горещ за получаване изгаряния на кожата втора степен за няколко секунди, съобщиха Юрик алърт и БТА.

Лекари анализирали 173 случая на изгаряния от горещ асфалт в Лас Вегас за 5 години, от 2013 г. до 2017 г. Получените резултати били съпоставени с данни за температурата на въздуха на улицата в момента на придвижването на всеки пациент. По думите на специалистите, под въздействието на слънчевите лъчи пътното платно може да е значително по-горещо от въздуха и само за две секунди да предизвика изгаряния на кожата.

Над 88% от изгарянията били получени при температура на въздуха 35 градуса Целзий и по-високи температурни стойности. При това рискът се увеличавал, когато температурата надхвърли 40 градуса Целзий. Под въздействието на слънчевите лъчи в горещото време пътната настилка може да се нагрее до температура 64 градуса по Целзий. Рисковата група включва хора, които имат проблеми с придвижването, малки деца, както и хора, пострадали при пътно-транспортни произшествия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани