Вижте новото лимитирано Lamborghini, което излиза на пазара

21:00, 03 авг 19 / Любопитно 25 1555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бъдещето на Lamborghini принадлежи на хибридните автомобили. Неотдавна това бе ясно заявено от ръководството на компанията, а поредната стъпка в тази посока ще бъде премиерата на нов модел, който се очаква да бъде официално представен тази есен на автомобилното изложение във Франкфурт, пише lifestyle.bg.

Автомобилът, който досега е известен само с кодовото название LB48H, ще разполага с хибридно задвижване, а от него ще бъдат произведени само няколко бройки. Всяка ще струва 1.8 милиона евро. Интересното в случая е, че се очаква платформата именно на този автомобил да бъде използвана за създаването на наследника на Lamborghini Aventador, който трябва да дебютира през 2020 г.

Имайки предвид, че Aventador излезе на пазара през 2011 г., по всичко личи, че времето за негов заместник е дошло. В тази връзка, предварителното представяне на лимитирана серия, използваща части от Aventador, както и такива от изцяло новия модел, изглежда логично. По този начин италианците ще опипат почвата за дизайна, както и ще имат възможността да тестват новите си технологии, преди да ги включат в оборудването на официалния си "масов" модел.

Една такава технология ще бъде хибридното задвижване, което се очаква да генерира умопомрачаващите 1000 к.с. Ако Lamborghini наистина успее да извлече подобна мощност от комбинацията от V12 двигател и електромотор(и), то това би означавало, че LB48H ще има сходни показатели с Ferrari SF90 Stradale. Уловката е, че "черното конче" струва около 1.3 милиона евро, което е доста по-ниска цена от тази на модела на Lamborghini.

И понеже от Lamborghini засега пазят дизайна на автомобила в тайна, можем само да помечтаем, че ще се вдъхновят от своя концепт Terzo Millennio, който е на снимките в текста.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама