Увеличено е търсенето на фризери в магазините в Сливен заради масовото клане на домашни прасета

16:30, 31 юли 19 25 1502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силно е увеличено търсенето на фризери в магазините в Сливен, съобщава ,,Фокус".

В няколко магазина за битови електроуреди с козметични дефекти и втора употреба, внос от чужбина, фризерите вече са изчерпани. „От сутринта сме продали цялата наличност, препращаме при колеги, но и там ситуацията е същата“, коментира собственик на магазин със стоки, внос от Германия. Според него, първи са свършили фризерите тип ракла, които имат по – голям обем, а след това и вертикалните.

„От сутринта обикаляне, това е трети магазин, в който ни препращат, защото в другите фризерите вече са свършили. Пари за нов фризер нямаме. Имаме седем прасета. Гледахме едно за нас, а другите за продажба. С парите щяхме да изкараме зимата, а сега какво ще правим, не е ясно.", сподели семейство от близкото до Сливен село Сотиря. Според съпрузите, всички техни съседи масово колят домашните си прасета.

„Знаем, че до 2 август живо прасе не трябва да остане, защото ще ни ги вземат и даже месо няма да имаме“, оплакаха се хората.

От вчера следобед в Сливен заради африканската чума по свинете е обявена забрана за отглеждане на домашни прасета. Срокът, в който стопаните трябва да ги умъртвят, е до този петък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама