Хърватският президент отрече твърденията, че Босна и Херцеговина се контролира от войнстващ ислям

17:50, 31 юли 19 / Свят 25 1185 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович заяви днес, че не е казала, че Босна и Херцеговина (БиХ) е нестабилна и ислямистка държава.

„Въобще не съм казала, че БиХ е нестабилна и ислямска...Трябва малко да се помисли за отношенията между БиХ и Хърватия. БиХ предприема редица стъпки към Хърватия, които са много агресивни, от обвинения в незаконна работа на нашите тайни служби до заплахи за съдебната система“, отбеляза Грабар-Китарович.

Остра реакция след думи на хърватския президент, че Босна и Херцеговина се контролира от войнстващ ислям

The Jerusalem Post съобщи вчера, позовавайки се на подробности от затворена среща между хърватския президент и израелския й колега Рувен Ривлин, че Грабар-Китарович е изтъкнала, че БиХ е „много нестабилна и че тя е поета от хора, свързани с Иран и терористични организации“.

Днес тя отрече твърденията, като добави, че не знае откъде идва такова изявление.

Румен Радев: България и Хърватия ще засилят партньорството си в сферата на сигурността и отбраната

„Казах, че искам да видя всички съседни страни възможно най-скоро в рамките на членството в ЕС. Не знам откъде е дошло това изявление, не съм разговаряла с нито един журналист, освен на двете пресконференции. Това са коментарите на журналист, не съм го казвала, повтарям. Отхвърлям коментарите и реакциите, идващи от БиХ, особено тези, че Хърватия провежда "фашистка политика" спрямо БиХ“, каза още Грабар-Китарович. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама