Ремонтът на „Кулата“ няма да е през лятото, за да не пречи на трафика

10:30, 01 авг 19 / Общество 25 382 Topnovini
снимка: БГНЕС

Престои основен ремонт на граничен пункт „Кулата“. Вече е изготвен проектът за ремонта и текат съгласувателни процедури. Ремонтът обаче няма да е през летните месеци, за да не се затрудни трафикът, каза Йосиф Адвокатов от Териториална дирекция "Югозападна" в Сутрешния блок на БНТ. 

Граничен пункт „Кулата“ е един от най-натоварените в страната - денонощно от там минават около 2 500 автомобила. Граничната сграда е построена през 1997 г. и от тогава до сега не е претърпявала основен ремонт.

На този етап проектите за промяната на ГКПП „Кулата“ са изготвени, в момента се съгласуват с всички служби, които работят на пункта. След като бъдат приети, ще се започне ремонтът, който все още няма точна начална дата. Няма да бъде през летните месеци, за да не се затруднява трафикът. Поетапно ще започне ремонтът на трасетата. Ще бъдат променени навесите, сервизните и работните помещения, осветлението, пътната настилка, тоалетните, обясни е Йосиф Адвокатов.

Ремонтът на граничния пункт няма да започне през летните месеци, но въпреки това допълнителни трасета ще бъдат отворени, за да не се затруднява движението.

Стойността на проекта по ремонта на ГКПП „Кулата“ е 3,3 млн.лв., като целта му е да подобри както преминаването на пътниците по границата, така и условията за работа на всички служители там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!