Какво е лятното меню в столичния зоопарк

10:24, 01 авг 19 25 1080 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В летния сезон едно от най-посещаваните места в София е зоологическата градина. Много от посетителите обичат освен да гледат и да подхвърлят от своята храна на животните в клетките.

Директорът на зоопарка Добромир Бориславов съобщи за bTV ,че през следващата година посетителите ще могат да закупят храна, която да дават на определени животни. От нерегламентираното хранене най-много страдат мечките, сурикатите и скунксовете. Животните могат да заболеят от затлъстяване или диабет.

За храната в зоопарка се грижи цял екип от готвачи. Само на метри от алеите с гости – в кухнята на зоопарка кипи работа.

В супата за бърнестата мечка например има ябълки, чушки, моркови и мляко. Менюто е различно за всяко животинка и задължително се опитва.

Хладилникът на животните по нищо не се различава от този на хората, освен че е по-голям. В летните жеги има и ледени десерти – диня. Избягват се висококалорийните храни.

Скоро в менюто на животните ще има и специален биосладолед

Добромир Бориславов заяви, че са взети мерки в зоопарка срещу африканската чума. Той посочи, че заразата се разпространява именно чрез храната и апелира посетителите да не хранят животните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама