Виенчани се чудят на какво да им ухае метрото

19:40, 01 авг 19 / Любопитно 25 1528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътници се качват в метрото в Дюселдорф, Германия.
Пътници се качват в метрото в Дюселдорф, Германия.

До 31 юли виенчани можеха да гласуват за или против ароматизираните влакове в метрото и да изберат любимия си аромат на сайта на "Виенските линии", съобщи БНР.

През целия изминал месец в австрийската столица се движеха четири украсени с флорални мотиви влака, които ухаеха различно. Ароматите се впръскваха чрез охладителната система на влакчетата и се разпределяха равномерно. Четирите аромата - успокояващ, освежаващ, цитрусов и аромат на рози, бяха обозначени с различни цветове - лилав, зелен, оранжев и розов.

Общината гарантира, че ароматите са тествани за възможни алергични реакции преди употреба. Това е пилотен проект на общинското транспортно предприятие "Виенски линии". Целта е пътниците сами да решат дали в метрото трябва да ухае и да посочат кой аромат предпочитат.

"Приятното пътуване означава и приятен климат вътре в превозните средства. С нетърпение очаквам мнението на пътуващите", заяви Ули Сима, зам.-кмет по транспорта в австрийската столица.

След обобщаване на резултатите от гласуването общината ще реши дали и как следващото лято влаковете ще бъдат ароматизирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама