Предимно слънчево в петък

07:15, 02 авг 19 25 1198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, в по-голямата част от страната - без валежи. Ще духа слаб, предимно северозападен вятър. Максимални температури в повечето райони - между 30 и 35 градуса, в София около 31.

През нощта срещу събота на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. В следобедни часове ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще преобладава слънчево време. След обяд ще има купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в следобедни часове по най-високите върхове ще се усили. Максимална температура на 1200 метра около 25 градуса, на 2000 метра - около 17.

През почивните дни с усилване на вятъра от северозапад ще нахлуе сравнително по-хладен въздух. Облачността ще е променлива, по-често значителна. В събота от запад на изток ще превали и прегърми; по-голяма е вероятността за интензивни валежи и гръмотевични бури в Северна и Източна България, а на отделни места се очакват и значителни количества дъжд. В неделя, главно в Североизточна България, все още са възможни краткотрайни валежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама