„Биволъ“: Прокуратурата иска достъп до данните ни

16:13, 01 авг 19 25 1431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пред БНР главният редактор на сайта „Биволъ" Атанас Чобанов отрече да има връзка с фирмата „ТАД Груп“, която се разследва заради кибератаката срещу НАП.

След като името на Чобанов и на разследващия сайт се появиха в публикаваните от прокуратурата доказателства по делото, от спецобвинението обявиха, че ще поискат с европейска заповед за разследване той да бъде разпитан от френските власти

Спецпрокуратурата издаде Европейска заповед за разследване на територията на Франция по казуса „ТАД Груп“

Атанас Чобанов заяви, че прокуратурата се опитва да пришие „Биволъ“ към някакво дело, по което могат да поискат със СРС-та и с други методи да разберат по какви теми се работи. „Има целенасочено действие на прокуратурата, с което иска да ни злепостави и да получи достъп до нашите данни“, категоричен бе той.

Чобанов обясни, че в момента е на почивка в Европа и изрази готовност да съдейства на френските власти, когато се свържат с него. 

"Преди около две седмици получихме от анонимен чат информация, че сайтът на Комисията за защита на личните данни е пробит. Обърнахме се към тях, към Националния център за реакция при инциденти в киберсигурността. Те затвориха пробойната и даже публикуваха благодарствен адрес. Направихме проверки - на 14 хиляди души данните бяха неправомерно достъпни. Това е анонимен източник, за който аз не знам кой е", разказа главният редактор на „Биволъ“.

Прокуратурата разкри схемата на „ТАД Груп“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама