Първата денонощна библиотека у нас ще бъде в Студентски град

11:20, 03 авг 19 25 1291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Студенти откриват първата денонощна библиотека у нас. Това ще се случи на 1 октомври на улица "Акад. Жак Натан" 10  в Студентски град до Висшето училище по телекомуникации и пощи. Инициатори са Мартина Георгиева и колегите й Лъчезар Йорданов и Цветомира Гяурова.

Нощем в помещението ще има постоянно видеонаблюдение.

"Всеки студент ще си закупува карта от нас и чрез тази карта може да влезе по всяко едно време. Независимо, че няма човек, ние знаем кой се намира в самото място, можем да следим каква активност се извършва вътре и реално това е направено с цел да не притесняваме самите студенти вечер", каза Мартина Георгиева в предаването "Преди всички" по БНР.

Библиотеката ще разполага с 50 места, както и с по-малка зала с до 20 места.

"Както ще има физическа литература, така ще има и специализирана литература, която ще бъде компютърно издание, тъй като имаме няколко обособени места с компютри. Нашите ползватели ще могат да се възползват от регулярни събития, които ще извършваме, както и от няколко добавени услуги към своята карта."

Организаторите планират картата да дава отстъпки от различни курсове, измислили са и изненади. Картата ще струва 30 лева на месец и ще осигурява постоянен 24-часов достъп до помещението.

"Ние реално сме сдружение с нестопанска цел. Приходите от тези карти няма да се разпределят между нас. Те отиват за фасилитирането и поддържането на самото пространство, защото това в своята същност е идеален проект и той цели да помогне на студентите, а не ние да го развиваме като бизнес", подчерта Мартина Георгиева.

За създаването на денонощната библиотека студенти са организирали няколко благотворителни базара. Създателите на библиотеката предвиждат там да се състоят литературни четения. 

Ще създадат още единна база данни с информация, която да информира студентите какви права имат във всеки университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама