Григор Димитров: Внимавам със социалните мрежи

15:01, 02 авг 19 / Спорт 25 1424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров даде интервю за мексиканското издание "Миленио", в което разкри, че контузията в рамото го е върнала много назад, но вече е започнал да намира познатия си ритъм си игра, съобщава bTV.

През тази седмица българинът участва на турнира от категория АТП 250 в Лос Кабос, Мексико. След победа в първия кръг над Стийв Джонсън, във втория Димитров не успя да се противопостави на аржентинеца Гуидо Пея.

Междувременно бившият №3 загуби още четири позиции в световната ранглиста и вече е №57 в класацията, като в актива си има 952 точки. За последно той заемаше по-ниско място на 22 октомври 2012 г., когато бе 62-и. 

"Не мога да посоча една конкретна причина за резултатите. Има много причини да отпаднеш рано в даден турнир. Аз се опитвам да не мисля срещу кого губя – без значение дали е №400 или №500. За мен това няма значение, защото има много други фактори", каза Димитров.

"Когато нямаш правилния подход към определени мачове, не е лесно просто да излезеш на корта и да победиш. Разбира се, няма никакво съмнение, че контузията в рамото ме върна много назад – тя едно от основните неща, с които трябваше да се преборя през изминалите шест месеца. Трябваше да сменя конфигурациите на ракетата ми и след това да свикна с новите. Така губиш от увереността си, губиш от играта си."

"Трябваше да започна наново, но за мен това е вълнуващо. Тенисът е комплексен спорт. Върнах се назад и си казах, че няма накъде да е по-зле, така че нека просто започнем да изграждаме всичко отново. Рамото ми сега е по-добре, аз съм по-добре и съм по-постоянен в тренировките. Нещата отново ще се върнат към нормалното за мен", каза още Димитров.

"За мен е важно (феновете) да виждат и друго от нас, тенисистите, защото те виждат единствено мачовете, тренировките. Разбира се, аз съм селективен по отношение на това какво показвам в социалните мрежи. Не съм толкова активен. Мисля обаче, че с времето ще съм по-уверен да показвам повече и повече. Все пак с екипа ми сме фокусирани върху това, което е най-важно, но е хубаво и да се показваш, заради феновете", добави той.

Тази вечер Димитров ще научи името на първия си съперник на Мастърса в Монреал. Българинът влезе в основната схема след отказването на четирима тенисисти -  Роджър Федерер (Швейцария), Новак Джокович (Сърбия), Хуан Мартин Дел Порто (Аржентина) и Пабло Куевас (Уругвай). 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама