Китай призовава Лондон да направи независим избор дали да включи HUAWEI в изграждането на своята 5G мрежа

10:10, 03 авг 19 / Свят 25 1304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китай призовава Великобритания да направи независим избор дали да включи „Хуауей" в изграждането на своята 5G мрежа.

„Надяваме се британската страна да възприеме обективно и справедливо отношение и да направи независим избор, който служи на нейните интереси", заяви говорителката на Външно министерство Хуа Чунин в отговор на журналистически въпрос за позицията на Пекин по коментарите по-рано този месец на бившия британски министър на дигитализацията Джеръми Райт.

Китайско-сингапурски екоград в Тиендзин ще има пълно 5G покритие до края на годината

„Инвестициите на „Хуауей" във Великобритания са над 2 милиарда паунда, а работните место, които компанията е създала на острова повече от 10 000, включително съвместен център за проучвания. Справедливата и недискриминационна бизнес среда е ключова за това китайските компании да продължат да имат увереност и очаквания за инвестиции във Великобритания", добави тя, цитирана от Радио "Китай".

Догодина Шанхай ще има пълно 5G покритие

Говорителката отговори също на въпрос дали китайското правителство ще включи банка HSBC в своя списък на „ненадеждни фирми", заради разследването ѝ срещу „Хуауей" и активното сътрудничество с правителството на САЩ в тази връзка, уточнявайки, че „списъкът все още подлежи на съответните процедури". „Китай приветства чужди инвестиции и ще продължи да защитава законните права и интереси на чуждите компании. В същото време обаче всички действия на тези фирми в страната трябва да бъдат в съответствие със закона, а нарушителите ще понесат отговорност", каза Хуа Чунин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама