Мъж се изкъпа в Рилските езера без глоба

09:20, 05 авг 19 25 1264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж влезе в едно от седемте рислки езера, за да поплува, показва зрителско видео изпратено до Нова тв в края на миналата седмица. Оказва се, че нарушителят не е глобен.

„До нас не е изпратено нищо, а това ме изненадва, защото имаме много табели с телефони за връзка. Има много дежурни служители, които охраняват парка и при сигнал биха реагирали“, казва Директорът на Национален парк „Рила“ Красимир Андоновв ефира на „Здравей, България“. Глобата за такъв тип нарушение е от 500 до 5000 лв. Всекидневно на смяна има по четирима охранители на парка, но никой от туристите не ги е потърсил и не е подал сигнал.

Директорът на парк „Рила“ каза, че е възможно да се поставят камери на територията на туристическия обект, но има опасност камерите да бъдат откраднати. Той добави, че всички глоби до момента от инцидента с Беър Грилс и с танцуването на хоро в едно от езерата са платени. При заснемането на предаването на Грилс е имало 3 наказателни постановления.

Платиха глобите за нарушенията при снимките за филма на Беър Грилс в Рила

Чести нарушения са на шофьорите на джипове, които се опитват да навлязат на територията на парка. Те превозват туристи до хижите в околностите на Рилските езера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама