Труд: Слави учредява партията си на 5 октомври

10:51, 05 авг 19 / Политика 25 1949 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 5 октомври шоуменът Слави Трифонов учредява партията си “Няма такава държава”. Първото събрание на новата формация ще е в зала “Рейнбоу Плаза”, съобщи "Труд".

Сред основните цели на “Няма такава държава” са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване както и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми.
 
В учредителната декларация на Инициативния комитет на партия “Няма такава държава” се предлага и пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР.
 
В документа е поставена и амбициозната задача за реформиране на обществено здравеопазване, на образователната система и осъществяване на административната реформа.

Припомняме, че на 31 юли, когато беше излъчен последното предаване на "Шоуто на Слави", Трифонов обяви, че ще създаде политически проект, чрез който по законен начин всички решения от инициирания от екипа на шоуто редерендум да бъдат превърнати в закон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама