Терористи обстреляха с ракети руската база „Хмеймим“ в Сирия

18:10, 05 авг 19 / Свят 25 1437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Терористи са извършили артилерийска атака срещу авиобаза „Хмеймим“ в Сирия, ранявайки четирима цивилни, това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

"На 5 август около 14:30 ч. московско време съоръжението за контрол на въздушното пространство в авиобаза "Хмеймим" засече изстрелването на три многоцелеви ракети в посока на руската авиобаза, идващи от север", се казва в съобщението, цитирано от Спутник.

Взрив избухна във военно поделение в Красноярск

Според военните, баражът не е ударил авиобазата, която продължава операциите си както обикновено. Вместо това снарядите са ударили близкото село с цивилно население.

"Според сирийските органи за сигурност военните снаряди са паднали в близкото селище Руайсаид Афиф, което е довело до наранявания на четирима местни жители", заявиха руските военни.

По-рано Сирийската информационна агенция съобщи, че терористите са атакували авиобазата, като "значителни наранявания и материални щети" са причинени след падането на снаряди в близост до авиобазата.

Авиобазата, в която се помещава по-голямата част от руските сили, разположени в Сирия, е подложена на многократни нападения през годините, като терористите се опитват да я обстрелват с помощта на множество ракетни системи или извършват нападения с помощта на дронове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама