Кои продукти могат да ни избавят от сънливостта през деня

09:40, 06 авг 19 25 1422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Маргарита Королева, професор по персонализирана медицина във Федералната биомедицинска агенция (FMBA), разказа за „Вечерна Москва“ кои продукти могат да помогнат да се отървем от сънливостта през деня.

Тя отбеляза, че обикновено спадът на енергията при хората се случва около 15-16 часа, предаде БГНЕС. Зеленчуците и зърнените храни, богати на протеини и фибри, както и орехи или бадеми, ще помогнат да се ободрим.

В същото време количеството на порциите трябва да бъде около 200-300 грама, подчерта специалистът. Една чаша чай или кафе е достатъчна, за да възстанови енергията, добави тя.

"Сочните плодове ще помогнат да останете тонизирани до обяд. Бих препоръчала проста комбинация от протеинови и въглехидратни продукти", каза медикът.

Тя обясни, че сънливостта може да възникне поради прекомерен прием на храна. Кислородът, заедно с кръвния поток, се придвижва в стомаха, докато в мозъка се наблюдава дефицит. За да сведе до минимум този ефект и да се съхрани обема в стомаха, Королева съветва да се пият вода и пресни сокове 40 минути след хранене.

Експертът препоръчва и леки физически или дихателни упражнения във втората половина на деня.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама