Разкриха наркооранжерия на най-високо технологично ниво край София

09:59, 06 авг 19 25 2402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наркооранжерия, оборудвана на най-високо технологично ниво, бе разкрита при акция на криминалисти от ОДМВР-София, съобщиха от Областната дирекция.

Модерната наркоплантация бе открита в хода на специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР-София и РУ-Своге.

В двора на бившето ТКЗС на с. Искрец криминалистите попаднали на внушителна оранжерия, оборудвана с климатици, въздуховоди, нагревателни лампи, компютърно управляема система за напояване и друга най-съвременна техника за отглеждане, сушене и разпространение на канабис.

В помещението, собственост на 65- годишен софиянец, са намерени стотици саксии с канабисови растения, в различен стадий на зрелост, както и голямо количество растителна маса канабис, подготвена за сушене.

На място, в момент на извършване на престъпната дейност, са установени и задържани трима мъже - двама столичани на 25 и 31 години и 38-годишен варненец.

По случая в ОДМВР-София е образувано досъдебно производство.

След доклад на събраните доказателства в Софийска окръжна прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми, като на единия е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на останалите двама - „домашен арест“.

Работата по пълното документиране на случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама