Политологът Първан Симеонов: Може би Слави Трифонов вече трябва да влиза с двата крака с политиката

11:25, 06 авг 19 / Политика 25 1186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Може би Слави Трифонов вече трябва да влиза с двата крака с политиката.'' Това каза политологът Първан Симеонов пред Агенция „Фокус“ по повод края на политическия сезон.

По думите му Слави Трифонов със сигурност има шансове да поразмести малко картите, макар че трябва вече да започва. „От много години насам той винаги е в тази ситуация – близо до политиката, с единия крак вътре в нея. Може би вече трябва да влиза вече с двата крака, за да може да анализираме по-обосновано. Сега малко гадаем“, допълни още Симеонов.

Труд: Слави учредява партията си на 5 октомври

Политологът посочи, че за Трифонов голямото предизвикателство ще бъде да докаже дали ще се мъчи да бъде някаква величина в политическия процес, която ще се опитва да го играе нов балансьор или пък ще се превърне в пореден потенциален партньор на ГЕРБ.

„На няколко пъти си подадоха топката с ГЕРБ ми се струва и за управляващата партия да има един контролиран отдушник, един клапан, през който да се отпуска малко обществено напрежение. ГЕРБ харесва да ги има тези неща на своя страна. Слави Трифонов тепърва трябва да се види какво точна траектория заема. Засега е неизвестна“, допълни политологът.

По думите му в българския политически процес са влизали много проекти, които науката нарича популистки. „Това са такива проекти, които казват, че няма ляво и дясно, а само честен народ и корумпиран елит. Целта на такива проекти е честния народ да маха корумпирания елит. Засега е имало два големи такива проекти, единият беше НДСВ, другият е ГЕРБ. Имаше и поредица по-малки – Бареков, Марешки, Яне Янев. Не знам дали г-н Трифонов има шансове да бъде от големите“, посочи още политологът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама