Десетки участници в протест за климатичните промени бяха арестувани в Австралия

15:55, 06 авг 19 / Свят 25 1079 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Австралийската полиция арестува и повдигна обвинения на 72 души, участвали днес в демонстрация за климатичните промени, нарушила уличното движение в град Брисбейн, предаде ДПА, цитирана от bTV.

Около 300 човека се включиха в протеста, започнал сутринта и продължил през деня в различни части на града. Той беше организиран от местния клон на установената във Великобритания природозащитна група "Extinction Rebellion".

Полицията в щата Куинсланд каза, че е арестувала и повдигнала обвинения на 72 души на възраст между 18 и 73 години за нарушаване на обществения ред, неподчинение на законни разпоредби и възпрепятстване на правоохранителните органи.

"Загрижена съм за бъдещето на моите ученици – това беше главната ми мотивация за участие в тези действия днес", каза учителката Оливия Уилямс от Брисбейн, която беше аплодирана от други активисти при влизането й в полицейски участък в града.

Началникът на щатската полиция Крис Стрийм определи демонстрацията като "крайно разочароваща", тъй като е причинила сериозно нарушение на движението по пътищата, използвани от службите за спешна помощ.

Лора Лукарди от "Extinction Rebellion" заяви, че целта на демонстрацията е била да наруши уличното движение и че протестиращите се радват да отидат в затвора заради своята кауза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама