Намериха епруветки с кръв край АМ "Хемус"

16:31, 06 авг 19 25 1287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки епруветки с кръв с неясен произход са намерени захвърлени близо до пътния възел на магистрала „Хемус“ в района на Девня.

Опасният биологичен отпадък се е намирал в посока към Варна. Към момента не е ясен извършителят на деянието, но при първоначалния оглед се е разбрало, че епруветките са били на мястото от много време, тъй като етикетите им не се четат и са унищожени от дъжда. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна д-р Янка Драганова от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Представители на институцията, заедно с колегите им от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) са отишли спешно на място. По разпореждане на кмета на Девня Свилен Шитов край АМ „Хемус“ ще бъде обезопасена тревна площ, в която са намерени медицинските оппадъци.

Не е ясно и какъв е произходът на биологичния материал в стъклените съдове, които са били забелязани от бдителен гражданин, докато се облекчава край аутобана. Кръвта може да е човешка и/или животинска, коментира д-р Драганова. Кметът Свилен Шитов разпореди на отговорните длъжностни лица в общинския отдел „Екология“ незабавно да се свържат с оторизирана фирма, която да извози опасните отпадъци до специализирана инсталация за тяхното обезвреждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама