Намериха епруветки с кръв край АМ "Хемус"

16:31, 06 авг 19 / Общество 25 450 Topnovini
1
2

Десетки епруветки с кръв с неясен произход са намерени захвърлени близо до пътния възел на магистрала „Хемус“ в района на Девня.

Опасният биологичен отпадък се е намирал в посока към Варна. Към момента не е ясен извършителят на деянието, но при първоначалния оглед се е разбрало, че епруветките са били на мястото от много време, тъй като етикетите им не се четат и са унищожени от дъжда. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна д-р Янка Драганова от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Представители на институцията, заедно с колегите им от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) са отишли спешно на място. По разпореждане на кмета на Девня Свилен Шитов край АМ „Хемус“ ще бъде обезопасена тревна площ, в която са намерени медицинските оппадъци.

Не е ясно и какъв е произходът на биологичния материал в стъклените съдове, които са били забелязани от бдителен гражданин, докато се облекчава край аутобана. Кръвта може да е човешка и/или животинска, коментира д-р Драганова. Кметът Свилен Шитов разпореди на отговорните длъжностни лица в общинския отдел „Екология“ незабавно да се свържат с оторизирана фирма, която да извози опасните отпадъци до специализирана инсталация за тяхното обезвреждане.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 203 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.