Възстановиха откраднатата предпазна мрежа от АМ „Марица“

17:24, 06 авг 19 / Общество 25 605 Topnovini
1
2

Възстановена е откраднатата около 80 м предпазна оградна мрежа от АМ „Марица“ при отбивката за с. Крум, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Премахнатата мрежа между 27-ми и 28-ми километър е за около 2 700 лв.

Премахването на обезопасителни системи улеснява достъпът на животни до трасето на автомагистралата и се застрашава безопасността на движение, предупреждават от АПИ. 

От началото на годината това е поредната кражба на обезопасителни системи. В средата на януари в участъка Димитровград - Харманли бяха откраднати 36 м предпазни парапети и 16 м мантинели от три надлеза над АМ „Марица“- от надлез при пресичането с общинския път Узунджово - Воден - Димитровград и от два надлеза над селскостопански пътища.

Откраднатите и възставени обезапасителни системи - оградна мрежа, мантинели и парапети, на АМ „Марица“ на територията на област Хасково през 2019 г. са за около 20 000 лв.

Агенция „Пътна инфраструктура“ напомня, че премахването на предпазните огради от недобросъвестни граждани застрашава безопасността на движението на всички шофьори и граждани, пътуващи по републиканските пътища.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани