Венецуела определи новите санкции на САЩ като "икономически тероризъм"

19:51, 06 авг 19 / Свят 25 1371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Венецуела обвини Вашингтон в "икономически тероризъм" след изпълнителната заповед на президента Доналд Тръмп, чрез която се блокира имуществото на венецуелското правителство в САЩ и се разширяват съществуващите санкции срещу латиноамериканската държава

"Изпълнителната заповед на Вашингтон възнамерява да формализира криминалното икономическо, финансово и търговско ембарго, което вече съществува и което нанесе дълбоки рани на венецуелското общество“, се казва в изявление на венецуелското външно министерство, цитирано от БНР.

"Целта ѝ е да се задуши народа на Венецуела и да се наложи неконституционна промяна в правителството на нашата страна", добави външното министерство на Каракас.

Въведената в понеделник изпълнителна заповед от страна на Тръмп представлява първото цялостно икономическо ембарго върху дадено правителството в Западното полукълбо от три десетилетия насам.

"Подобно ембарго сработи в Панама и след това в Никарагуа. Ще сработи и във Венецуела и Куба", заяви американският съветник по националната сигурност Джон Болтън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама