Зеленски и Путин са провели телефонен разговор за Донбас

12:30, 07 авг 19 / Свят 25 1424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е провел телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин във връзка със загиналите украински военни в Донбас, това съобщи украинската агенция УНИАН.

Зеленски е съобщил това след съвещание със силовите структури по повод предполагаем обстрел, състоял се на 6 август в района на Павлопол в Донбас, в резултат от който са загинали четирима украински военни.

Путин: Не прикривам корупцията, окупацията на Донбас е пълна измишльотина

Държавният глава е подчертал необходимостта от възможно най-скорошна среща на лидерите на „нормандската четворка“ (Русия, Украйна, Германия, Франция) и от това „да се видим очи в очи и да прекратим тази война“.

„Днес сутринта, разговарях с президента Путин по този повод, позвъних му спешно и казах, че това (гибелта на украинските военни) не ни приближава към мира“, заяви Зеленски.

Зеленски покани Путин на първа среща помежду им

„Вторият въпрос, който поставих е, че ние продължаваме разминирането и че трябва да съкратим от другата страна времето за демонтаж на фортификационните укрепления за строителството на мост в Станица Луганска. Още няколко въпроса, които повдигнах, са възвръщането на нашите пленници“, добави украинският президент.

По неговите думи разговорът с Путин е бил дълъг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама