Прокурорите от ВСС настояват за толерантност в обсъждането на номинацията на Гешев

12:38, 07 авг 19 / Политика 25 1347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В позиция до медиите Прокурорската колегия на ВСС призова обществото за повече толерантност и отговорност в обсъждането на номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Прокурорите са обезпокоени от негативна кампания в медийни публикации срещу Гешев и подкрепилите го, срещу прокурорите Евгения Станкова, Силвия Соколова, Ангел Кънев и ръководителя на спецсъда Димитър Франтишек Петров. 

Според тях коментарите са тенденциозни и манипулативни, и накърняват доброто име на прокурори и следователи.

В нея са представени манипулативни твърдения и неистини за кариерното израстване на прокурор Петров, както и за професионалните качества на Евгения Станкова, прокурор в Специализираната прокуратура.

Гешев: Няма да се допуснат персонални атаки срещу магистрати 

 „Тези прояви създават предубеност и поляризират общественото мнение с цел да дискредитират прокурорската институция и да насочат дебата изцяло извън законоустановената процедура“, категорични са от колегията.

Те искат сериозни аргументи и добронамерен тон в дебата за нов главен прокурор. От колегията изтъкват, че толерантността и отговорността в медиите биха дали възможност гражданите сами да направят изводи за качествата на издигнатия кандидат.

Гешев: Не бягам нито от отговорност, нито от доверие

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама