Румънският президент заминава на посещение в САЩ

07:30, 19 авг 19 / Свят 25 1197 Topnovini
1

Румънският президент Клаус Йоханис ще бъде на посещение във Вашингтон на 19 и 20 август по покана на американския си колега Доналд Тръмп, съобщи румънската президентска администрация.

"На срещата президентът Клаус Йоханис и президентът Доналд Тръмп ще обсъдят развитието и задълбочаването на силното и динамично стратегическо партньорство между Румъния и Съединените американски щати във всичките му измерения, включително в областта на сигурността и икономиката", посочва президентската администрация.

Румъния блокира доставката на руски оръжия в Сърбия

"Президентът на Румъния ще изтъкне по този повод факта, че нашата страна ще продължи да бъде сигурен стратегически партньор и отговорен и надежден съюзник на Съединените американски щати, тъй като един от приоритетите на румънската външна политика е укрепването на трансатлантическите връзки и на сигурността на евроатлантическото пространство", се подчертава в съобщението.

Виорика Дънчила ще се кандидатира за президентския пост в Румъния

В съобщение на Белия дом се отбелязва, че визитата идва в момент, когато Румъния отбелязва 30 години от падането на комунизма и 15 години от присъединяването си към НАТО, и че президентът Тръмп "очаква с нетърпение да отбележи тези важни годишнини заедно с президента Йоханис".

Това ще бъде втора среща в Белия дом на Тръмп и Йоханис, които преди това се срещнаха през юни 2017 г.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани