САЩ и Турция планират създаването на център за съвместни операции в Сирия

12:30, 08 авг 19 / Свят 25 1201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

САЩ и Турция имат намерение да организират център за провеждане на съвместни операции за създаване на буферна зона в Северна Сирия, това потвърди пред кореспондент на ТАСС официалният представител на Министерството на отбраната на САЩ Шон Робъртсън.

„Преговорите между представителите на военните ведомства на двете страни в Анкара през тази седмица доведоха до напредък в създаването на устойчив механизъм за сигурност в Северна Сирия, който би отговарял на легитимните искания на нашия съюзник в НАТО – Турция“, заяви той.

Турция започва военна операция в Сирия

„Имаме намерение да създадем в Турция център за провеждане на съвместни операции на САЩ и Турция, за да продължим планирането и практическата реализация“, добави представителят на Пентагона.

Пентагонът към Турция: Едностранните настъпления към кюрдската милиция в Сирия са неприемливи

„Задачата на Министерството на отбраната в Сирия остава окончателната победа над „Ислямска държава“, посочва още Робъртсън.

В разпространеното заявление на военното министерство на Турция се казва, че военните от двете страни са се договорили да открият в страната център за съвместни операции за реализация на мерките за създаване на буферна зона в Северна Сирия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама