КТ "Подкрепа" призова работодателя на Мая Илиева да оттегли заповедта за уволнение

12:28, 08 авг 19 25 1439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

КТ "Подкрепа" призовава работодателя на медицинската сестра Мая Илиева да оттегли заповедта си за дисциплинарно уволнение, ако все още има тази възможност, или да предложи нов трудов договор без изпитателен срок. Това се посочва в становище на синдиката във връзка с уволнението от "Аджибадем Сити Клиник болница Токуда" на медицинската сестра Мая Илиева.

Тя е и лидер на протестите на медицинските сестри от последните месеци и опасенията ѝ са, че уволнението е в резултат на активната ѝ позиция.

КТ „Подкрепа“ заяви, че синдикалната дейност се състои именно в това – да се бориш всекидневно срещу нарушенията на трудовото законодателство и за подобряване на условията на труд. „Очаквано е работодателят да търси начин да се отърве от такъв служител. Особено с оглед на огласените факти, че г-жа Илиева е предизвиквала неколкократно проверки в болницата, в която работи. Водила е съдебни дела и е печелила такива”, се посочва още в позицията на синдиката.

„Когато в страната липсват над 30 000 медицински сестри и когато те масово емигрират, за да търсят достойно заплащане и уважение на труда си в чужди държави, всички заедно трябва да положим усилия да ги задържим в страната. Не като издигаме стени и налагаме забрани, не като уволняваме всеки, който се бори за подобряване на условията, а като ги мотивираме да останат тук и да се грижат за нашите болни деца и родители. В противен случай българските граждани ще продължат да напускат страната“, се посочва още в становището на КТ „Подкрепа“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама