Мая Илиева: Протестите на медицинските сестри ще продължат, докато не изпълнят исканията ни

13:54, 08 авг 19 / Общество 25 846 Шрифт:
Topnovini

Медицински сестри излязоха на демонстрация в подкрепа на дисциплинарно уволнената си колежка Мая Илиева, която беше сред лидерите на протестите им през пролетта.

Здравните специалисти се събраха пред столичната болницата, която отстрани Илиева. След това протестиращите се отправиха към Министерството на здравеопазването, където продължава тяхното недоволство, съобщи bTV.

Колегите на уволнената медицинска сестра казаха, че не вярват в доводите на работодателя за нейното освобождаване от длъжност. Според тях те са съшити с бели конци и просто прикриват истинската причина – отстраняването на неудобната, която ги е организирала да се борят за техните права.

Самата Мая Илиева излезе от болница „Токуда”, носейки в черен чувал личните си вещи,  и беше посрещната с аплодисменти.

„Това са най-близките ми хора, благодаря на всички колеги, не само на моите, а и от цялата страна. Протестите ще продължат пред НС, докато не изпълнят нашите искания”, заяви Мая Илиева.

„Тя е една достойна жена, която излезе с лицето си, поведе медицинските сестри в една битка за равноправие, права и законови промени”, заяви подкрепата си за уволнената и председателят на Сдружение на фелдшерите в България Александър Александров.

„Ние искаме по-добри условия на труд, ние се борим за по-добро заплащане на колегите, особено в провинцията, защото при тях е цинично заплащането”, заяви медицинската сестра Елена Тонева.

В писмено изявление от болницата още преди дни заявиха, че освобождаването на Мая Илиева няма нищо общо със синдикалната ѝ дейност, а е свързано с действия и бездействия по повод професионалните ѝ задължения.

Малко по-късно днес ще има демонстрации в подкрепа на Мая Илиева и в други градове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама