Министерство на правосъдието: Няма предишни сигнали, че осиновените българчета в САЩ са малтретирани

14:51, 08 авг 19 / Общество 25 539 Topnovini
1

''Не са регистрирани сигнали преди появата на информацията, че осиновените българчета в САЩ са малтретирани.'' Това каза на брифинг Милена Първанова, директор на дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания”, предаде Агенция “Фокус”.

Откриха българчета в "Къща на ужасите" в САЩ

Тя обясни, че процедурата по осиновяване на двете близначки е започнала през май 2011 г. и решение е получено през ноември 2011 г.

“Близначките в този момент са били на 7 години, едното е със специално нужди, умствената изостаналост. Кандидат- осиновителите са заявили искане да осиновят децата”, допълни Първанова. 

“До момента семейство има 4 биологични деца. В рамките две години след осиновяването Министерството на правосъдието иска доклад за здравето на децата, прегледи при специалисти, образование, отношенията с братя и сестри”, обясни директорът на дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания”.

“Докладите сочат, че момичетата са се адаптирали добре към семейството. 1 ноември 2013 г. е било последното посещение на социалния работник и той е бил впечатлен от изключителната привързаност на децата към родителите”, посочи още Първанова. “Сигнали за децата не са публикувани до получената информация днес”, завърши Милена Първанова. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани