Четири жертви на ново масово убийство в САЩ

07:21, 09 авг 19 / Свят 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в Калифорния задържа мъж, след като убил с нож четирима души и ранил други двама.

Според властите насилието не е целенасочено, а единственият известен досега мотив на нападението, продължило 2 часа, е „грабеж, омраза, убийство“, съобщи БГНЕС.

„Знаем, че този човек е бил изпълнен с гняв и е наранил много хора“, съобщи представител на полицията.

До момента властите не са съобщили името на заподозрения, за когото се знае, че е на 33 години.

Атаката идва само дни след като страната беше разтърсена от две масови стрелби в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо при които загинаха 31 души.

Хората били наръгани на няколко отделни места в Гардън Гроув и съседния град Санта Ана, на около 55 км югоизточно от Лос Анжелис. Заподозреният бил въоръжен с два много големи ножа, тип мачете и бил изключително брутален докато нападал хората.

Жертвите са двама души в апартамент, охранител и още един човек в ресторант.

Първоначално полицията получила обаждане от двама души, които съобщили, че жилището им е обрано. Минути по-късно последвало друго обаждане за обир в пекарна в Гардън Гроув. От пекарната заподозреният се върнал в жилищния комплекс, където се намира апартамента му и наръгал с нож двама души. Малко след това нападателят отишъл на бензиностанция и се сбил с клиент, наливащ си гориво, като счупил носа му.

Полицаите проследили колата на заподозрения до паркинг на универсален магазин в Санта Ана. Минути след като автомобилът му бил открит от служителите на реда, 33-годишният излязъл от магазина с много голям нож и пистолет, което отнел от охранител. Преди да бъде арестуван полицаите получили сигнал, че заподозреният е убил и друг човек – служител на близък ресторант. Оказало се, че е извършил още два обира и ранил двама души, чието състояние е стабилно.

Властите уточниха, че престъпленията нямат нищо общо с расова омраза, а заподозреният и по-голяма част от жертвите са от латиноамерикански произход.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама