Албанската мафия се е опитала да прекара кокаин от Венецуела с подводница

11:34, 09 авг 19 / Свят 25 1564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Албанската мафия се е опитала да използва базата Порто Палермо на южното албанско крайбрежие за контрабанда на кокаин от Южна Америка в Албания с подводница, съобщава македонският в. "Слободен печат".

Тази "бомба", както се изразяват албанските медии, бе съобщена в емисията "Наркотици" на италианската телевизия РАИ 3.

Телевизията изтъкна, че албанската мафия сега се занимава не само с търговия с канабис, а и със силни наркотици като кокаина, който доставя от Колумбия в Албания, предаде БТА.

Италианският прокурор в Албания Франческо Мандои заяви, че съвместно разследване с италианските власти е довело до залавянето на 14 тона кокаин, набавен във Венецуела, който трябвало да се транспортира до базата Порто Палермо в Албания с подводница.

В същата емисия прокурорът от италианския отдел за борба с мафията Никола Гратери твърди, че една трета от територията на Албания е засадена с канабис и само в една операция във водите край Отранто са били заловени 9 тона канабис.

Според него албанските престъпни групи са станали много по-мощни и дори предвижда, че "албанската мафия е мафията на бъдещето".

"Престъпните групи /в Албания/ са толкова мощни, че със своите пари влияят на правосъдната система, а и на целия европейски пазар на кокаин", твърди Гратери.

Някои чуждестранни медии определят Албания като "наркодържава" в Европа, отбелязва "Слободен печат".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама