Харви Уайнстийн продал шест имота преди избухването на скандала

12:50, 09 авг 19 / Свят 25 1389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският кинопродуцент Харви Уайнстийн е успял да продаде шест свои недвижими имущества на стойност 55,9 милиона долара половин година преди избухването на скандала за сексуалните му посегателства, съобщава вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.

Собствеността е била продадена в периода октомври 2017 - април 2018 г. А през месец април тази година обвиняемият продуцент е успял да продаде свои и на брат му Робърт офисни помещения.

Адвокатът на Харви Уайнстийн се отказа да го представлява

Сътрудници на вестника са разговаряли с Лесли Коен, която е закупил дом на Уайнстийн в щата Кънектикът три дни преди скандалната публикация за него, публикувана в "Ню Йорк таймс". Жената заявила, че се е почувствала измамена, тъй като не е знаела за аморалните действия на предишния собственик.

Вестникът напомня, че продуцентът е предложил през месец май тази година да заплати 44 милиона долара обезщетение на потърпевшите и на кредиторите, които водиха дела с продуцентската му компания преди нейния банкрут.

През месец октомври 2017 година вестник "Ню Йорк таймс" публикува материал, в който Уайнстийн беше обвинен в множество сексуални посегателства над актриси и служителки в неговата компания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама