Освободиха 300 от нелегалните мигранти, задържани в щата Мисисипи

14:30, 09 авг 19 / Свят 25 1421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американските имиграционни власти временно са освободили около 300 души, задържани при координирана операция срещу нелегални имигранти в щата Мисисипи, това съобщава Би Би Си.

В четвъртък близо 700 души бяха арестувани при акцията, насочена към работници в седем фабрики за преработка на селскостопанска продукция, които не са имали редовни документи.

В САЩ задържаха близо 700 работещи нелегални имигранти

Властите обявиха, че децата на задържаните са добре обгрижени и са настанени при роднини или в специални центрове при добри условия.

Акцията предизвика широко обществено недоволство от страна на демократите, след като в социалните мрежи се появи информация, че децата са разделени от родители им, които са в затвора, и за тях не се полагат грижи.

Имиграционните власти заявиха, че 300-те освободени трябва да се явят пред съдия, който ще разгледа случая им и ще вземе решение дали могат да останат на територията на страната.

Най-малко 840 мигранти са загинали по пътя за Европа през Средиземно море от началото на годината

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви новите мерки срещу незаконната имиграция през юни като заяви, че „милиони незаконно пребиваващи хора, които са намерили пътя до САЩ, ще бъдат депортирани”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама