Обвиненият в сексуален трафик милиардер Джефри Е. Епстийн се е самоубил

17:20, 10 авг 19 / Свят 25 1779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Джефри Е. Епстийн, богатият финансист, обвинен в сексуален трафик и експлоатация на непълнолетни, се е самоубил, съобщава „Ню Йорк Таймс”, цитиран от БГНЕС.

Рано сутринта служители на затвора в Ню Йорк са изнесли трупа му. Там 66-годишният Епстийн чакаше процеса по обвинението за сексуална злоупотреба в Ню Йорк и Флорида. Все още не са ясни обстоятелствата около самоубийството. Процесът срещу милиардера трябваше да започне през 2020 г.

Според прокурорите от 2002 до 2005 г. Джефри Епстийн е имал сексуални отношения с десетки непълнолетни момичета, които е водел в резиденциите си в Ню Йорк и Флорида. Той им плащал стотици долари в брой, след което инструктирал някои жертви да служат като набирачи, за да му водят нови момичета. Отбелязва се, че възрастта на някои жертви не е надвишавала 14 години.

Епщайн беше обвинен в трафик на непълнолетни с цел сексуална експлоатация – престъпление, за което се предвижда до 40 години затвор. В началото на юли съдът в Манхатън в Ню Йорк, след като изслуша Епстийн реши да го остави в ареста и да не го пусне под гаранция. По-късно Епстийн беше открит в затворническата си килия в безсъзнание и с наранявания по шията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама