Иван Гешев: Това, че на някой не му харесва истината, не е проблем на Прокуратурата

20:14, 10 авг 19 25 1739 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уликите по делото за хакерската атака срещу НАП са публикувани с цел да няма спекулации. Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев пред журналисти във Варна.

Тази седмица за втори път бяха огласени данни от файлове и разпити на свидетели, които, според обвинението, доказват ролята на обвинения за кибертероризъм Иван Тодоров като подбудител.

По повод критиките, че подобна информация не бива разгласявана чрез медиите, прокурор Гешев заяви, че не вижда процесуален проблем в тези действия на прокуратурата: "Информация се дава само с разрешение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел – само и единствено – да не се използва това за инсинуации, въпреки че то се използва. Тази информация е давана, след като е представена в съда и след като съдът я е обсъдел и произнесъл. Така че процесуален проблем няма. А това, че на някой не му харесва истината – това не е проблем на Прокуратурата. Но Прокуратурата няма защо да мълчи, при положение че не е виновна. За какво сме виновни? За това, че арестувахме най-голямата група за телефонни измами и за един месец почти нямаше телефонни измами в страната? За това, че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия Преход? За това ли трябва да се срамуваме?".

Заместник-главният прокурор Иван Гешев коментира оповестената информация по повод делото срещу "ТАД Груп" и напрежението и протестите срещу неговата кандидатура за главен прокурор.

На въпрос как ще отговори на повишеното обществено напрежение и многобройните протести по негов адрес, Гешев отговори: "Това, че една малка извънпарламентарна партия не ме харесва, е видимо. За мен е важно оценката на обикновените български граждани и на хората, за които работи Прокуратурата. За мен е важно Прокуратурата да работи активно и да повишава общественото доверие в себе си".

Определението "бухалка на управляващите" Гешев коментира така: "Такива определения, етикети и всякакви други неща са много лесни. Те се използват обикновено, когато нямаш някакви аргументи. Този тип определения излъчват безсилие и злоба".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама