Александър Йорданов: Страната ни трябва да е единна по разширението на ЕС със страните от Западните Балкани

14:36, 11 авг 19 / Политика 25 1633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Страната ни трябва да е единна по разширението на ЕС със страните от Западните Балкани. Това каза евродепутатът от СДС /ЕНП Александър Йорданов в предаването „# Европа“ по БНТ.

"Силната страна на България може да бъде само една. Да изразява единна национална позиция. Ако е възможно българските народни представители, да оставят партийните си противоречия тук в България. Един голям интерес има нашата страна, по който би трябвало да сме единни. Това е разширението на ЕС със страните от Западните Балкани. Тук България трябва да има лидерска роля, трябва да е водач, локомотивът в този процес в ЕС в този регион на Европа. Мисля, че тук ще бъдем обединени ние българите", каза още Йорданов. Той посочи, че поне в Комисията по външни работи, където е постоянен член ще се опита да направи всичко възможно за тази водеща роля на България.

"Вярно е и има такава поговорка „И сам войнът е войн“, но първо европейският парламент не е бойно поле. Това, което може да се опита да направи, поне аз така виждам своята роля, да сплотявам нашите депутати. Да не закъсняваме за самолета, както се случваше в миналото, да бъдем винаги там, когато се гласува по важните въпроси“, посочи още Йорданов. Според него реформата на ЕС е големият проблем, който стои както пред политиците в Европа, така и дори в много по-голяма степен пред гражданите на Европа.

"Ако се вслушаме в гласа на гражданите, ще разберем, че те наистина искат промяна. Много е трудно да формулират точно каква. Резултатът от тази неяснота в съзнанието на европейците към момента е видим в състава на новия европейския парламент, където има много голям разнобой", допълни още евродепутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама