Отмениха премиера на филм с убийства заради масовите стрелби в САЩ

08:10, 12 авг 19 / Любопитно 25 1760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Universal Pictures изтегли премиерата на "The Hunt" след серията от масови разстрели и критики от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Лентата с участието на Хилари Суонк, трябваше да излезе на 27 септември. Тя е сатиричен трилър, в който либерали ловуват привърженици на Тръмп и ги убиват за спорт.

Рекламният маркетинг на филма беше спрян веднага след стрелбите в Ел Пасо и Дейтън. От филмовата студия заявиха, че решението е взето след "обмислено разглеждане".

Сюжетът на Хънт е предназначен да отрази раздвоеността на американската политика.

Според "Hollywood Reporter", либералните герои определят жертвите си като "плачевни" - термин, използван от Хилъри Клинтън, за да опише някои от феновете на Тръмп преди изборите през 2016 г.

Без да назове филма, Тръмп коментира в Twitter предстоящата холивудска премиера: "Излизащият филм е направен с цел да разпали и предизвика хаос. Те създават насилие и след това се опитват да обвиняват другите. Те са истинските расисти и са много лоши за страната ни!".

В изявление на Universal се казва: „Ние стоим зад нашите създатели на филми и ще продължим да разпространяваме филми в партньорство със смели и прозорливи създатели, като тези, свързани с този сатиричен социален трилър, но ние разбираме, че сега не е най-подходящото време да се пусне този филм".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама