70 гладни мечки блокираха туристически маршрут в Камчатка

08:59, 12 авг 19 / Любопитно 25 1791 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Популярният туристически маршрут по река Хакицин временно беше затворен в природния резерват Южна Камчатка заради 70 гладни мечки, проявяващи агресия.

"Това, се дължи на опасната ситуация, която е резултат от слабите потоци на сьомга на едно от най-големите места, на които хвърлят хайвера си в басейна на Курилското езеро. Липсата на храна за мечките е предизвикала струпването на около 70 гладни животни по брега на реката, където минава и популярния туристически маршрут”, гласи съобщение, предаде БГНЕС.

Тази седмица учените вече се сблъскаха с проявата на агресия на дивите животни. По изследователския маршрут, който съвпада с туристическия, възрастен мъжкар нападна група от трима изследователи. Мечката се втурнала към хората, но в последния момент се върнала.

Река Хакицин е част от басейна на Курилското езеро - един от най-популярните природни обекти в Камчатка. Туристите са привлечени от възможността да наблюдават най-голямата в света популация на кафяви мечки в естественото им местообитание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама