България остана много близо до олимпийската мечта

09:22, 12 авг 19 / Спорт 25 1519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският национален отбор по волейбол остана много близо до класиране на Олимпийските игри в Токио, но все пак отстъпи на актуалния първенец Бразилия с 2:3 гейма (25:23, 25:19, 30:32, 16:25, 11:15) на квалификацията във Варна, съобщи БГНЕС.

Над всички в мача бе посрещачът Йоанди Леал с 22 точки (21 в атака), а Уолас записа 20 (15 в атака, 4 аса). За нашите Цветан Соколов направи 19 точки (17 в атака), докато Мартин Атанасов се отчете с 18 (15 в атака).

България започна много силно и доминираше играта в първите две части. С помощта на горещата варненска публика родните национали бяха почти безгрешни на всеки един от елементите, докато бразилците видимо изглеждаха объркани и разколебани. Нашите показаха и дух, след като Тодор Скримов се контузи много лошо в началото на втората част, но бе заменен чудесно от Розалин Пенчев (15 точки).

В третия гейм Бразилия постепенно напипа играта си с включването на Рикардо Лукарели и в крайна сметка измъкна маратонската трета част, продължила 47 минути. Четвъртия гейм също започна равностойно, но към средата на частта бразилците натиснаха в атака и на сервис, за да я затворят на 16.

В решителния пети гейм нашите отново дадоха здрава битка на олимпийските шампиони, но те вече бяха перфектни във всички елементи и не позволиха на момчетата, водени от Силвано Пранди да осъществят изненадата.

 „Направихме силен мач срещу един от трите най-добри отбора в света. Дори, гледайки статистиката, виждам, че в някои показатели дори сме се справили по-добре от Бразилия. Но остава изключително голямата горчивина от крайния неуспех”, заяви Силвано Пранди.„Не успяхме да поддържаме нивото, което демонстрирахме в първите две части. Не успяхме да спечелим точката, с която да спечелим с 3:0, допуснахме грешка и впоследствие Бразилия ни надигра и заслужено спечели с 3:2", коментира той.

„Не мога да ви кажа в момента какво точно очаквам от Европейското първенство - аз съм треньор, а не ясновидец, за да давам конкретни прогнози. За мен е важно след няколко дни да подготвим списъка от състезатели, които ще включа и да се върнем в залата, където ни очаква много работа. Позитивното за мен е, че вече имаме изградената основа, върху която да стъпим. От тази гледна точка съм по-скоро оптимист", каза още треньорът на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама