Горският пожар около Атина е овладян

12:02, 12 авг 19 / Свят 25 1451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ситуацията в предградието на Атина Пеания, където през нощта се разгоря силен горски пожар, е овладяна, информира телевизия „Skai”. Не съществува опасност за живота на хората.

Пожарът възникна през нощта в 03:18 часа в подножието на планината Имитос. Към огнището веднага са изпратени противопожарни екипи с 42 машини. Рано сутринта авиацията също се е включила в гасенето на пожара. Полицията евакуира местните жители от съображения за сигурност.

Горският пожар около Атина е овладян. Официалните власти заявяват, че ситуацията се намира под контрол и няма опасност за жилищните райони, съобщи БГНЕС.

Нов горски пожар избухна край Атина, над 60 са в цяла Гърция

При пожара са изгорели две къщи, а по една има поражения. Към огнището на пожара постоянно летят хеликоптери с контейнери с вода. По склоновете на Имитос са изгорели големи горски участъци, но вече не се вижда пушек.

Противопожарните екипи са предотвратили разпространението на огъня от другата страна на Имитос.

Относно причината за пожара Службата за борба с палежите проучва показанията на живущите в Пеания за взрив и едновременната поява на няколко огнища. Засега няма потвърждение, че пожарът е в резултат на умишлен палеж.

От събота в Гърция е в сила червен код за опасност от пожари заради 40-градусовата горещина и силния вятър. Независимо от всички предварителни мерки, в събота избухнаха 59 горски пожара, а в неделя броят им нарасна на 63. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама