Путин разбуни Украйна, пристигайки на мотоциклет в Севастопол

12:50, 12 авг 19 / Свят 25 2492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Украйна протестира срещу Русия, след като облеченият в кожени дрехи президент Владимир Путин посети анексирания полуостров Крим, за да присъства на рокерски фестивал в Севастопол, съобщи БГНЕС.

Украинското външно министерство определи посещението на Путин през уикенда като "грубо нарушение на суверенитета на Украйна". Властите в Украйна заявиха, че опитите на Москва и нейните медии да представят подобни посещения като рутинни са "жалки". 

Крим беше анексиран от Украйна през 2014 г., което предизвика вълна от ултрапатриотизъм в Русия. „Нощните вълци” - дясна националистическа рокерска група, близка до президента Путин, бяха видни привърженици на анексията. Тази година те проведоха своето годишно шоу в Севастопол, най-големият град на полуострова.

Владимир Путин, който пристигна на събитието облечен в кожени дрехи и с мотоциклет, се оказа почетен гост, а присъстващите наобиколиха руския лидер, надявайки се да си направят селфи с него.

Посещението е в момент, в който Путин се сблъсква с все по-голямо безпокойство у дома. Около 60 000 души заляха улиците на руската столица в събота в разрешена демонстрация, за да поискат "честни" общински избори през септември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама