Отмениха полетите от летището в Хонконг на фона на продължаващи протести

13:45, 12 авг 19 / Свят 25 1698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международното летище в Хонконг отмени всички излитащи полети, след като четвърти ден антиправителствените демонстранти са блокирали сградата на терминала. Протестиращите раздават листовки и издигат плакати на над 10 езика в опит да информират пътниците за кризисната ситуация и исканията на демократичното движение.

Управата на летището, което е сред най-оживените в света, съумя да осигури нормален режим на работа през почивните дни, но при засилени мерки за сигурност. Днес обаче, обяви, че работата е силно затруднена и преустановява полетите.

Според "Гардиън" ще се изпълнят само регистрираните полети (макар това да не се споменава в англоезичната версия на съобщението) и мярката ще е в сила до края на деня.

С общо около 75 млн. пътници за миналата година летището в Хонконг е едно от важните международни летища в света.

Справка на сайта му към 13 ч. българско време сочи, че за следващите часове (до 19 ч., когато ще приключи денят по местно време) са засегнати полети до Шанхай, Банкок, Манила, Делхи, Пекин, Токио, Ню Йорк, Сидни Джакарта, Адис Абеба, Доха и много други. За 22:50 ч. местно (17:50 българско) време е обявен полет за Париж, но той също няма да излети.

Според разписанието полетът с най-близка до България дестинация - Истанбул - единствен ще се състои в 18 ч. българско време, показва проверка на "Дневник".

Би Би Си съобщава, че голяма част от участниците в протеста са насочили недоволството си срещу полицията. Вчера сили на реда използваха сълзотворен газ срещу демонстранти и стреляха с "несмъртоносни" оръжия, а действията им бяха записани и публикувани в социалните мрежи.

Най-малко 14 са постарадалите, съобщава в. "Саут чайна морнинг пост". Данните са на базата на хора, потърсили медицинска помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама