След спецакция срещу наркотрафика: 7 задържани, повече от 20 се издирват

14:01, 12 авг 19 25 2002 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Миналата седмица се проведе акция под надзор на Специализираната прокуратура и ГДБОП и беше разбита организирана престъпна група за наркоразпространение на територията на цялата страна.

Преди около 2 години се появиха плакати с надписи „Те тровят вашите деца“ със снимки на лица, за които се твърдеше, че са разпространители на наркотици. Част от хората на тези снимки са участвали и в тази престъпна група.

Към този момент 32 са обвиняемите, 7 от тях са задържани под стража, други са обявени с международна заповед за издирване.

10 души са задържани при мащабната акция срещу наркодилъри

Трима са ръководителите на групата. Те са разпространявали хероин, кокаин, екстази. Групата е имала изградена дилърска мрежа. По време на партита и в заведения са предлагали наркотични вещества.

Част от членовете в групата са участвали в нея насила. Групата е действала от 4 години, като по-активно в последните две.

Цацаров разпореди проверка на БАБХ

Ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров коментира и възложената от главния прокурор проверка в БАБХ. Той поясни, че са изискани документи и по случая се работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама