Пласидо Доминго е обвинен в сексуално посегателство в разследване на Асошиейтед прес

09:42, 13 авг 19 / Любопитно 25 975 Topnovini
1
2
3
4
5

Няколко жени обвиниха испанския оперен певец Пласидо Доминго в сексуално посегателство. Те твърдят, че Доминго се е опитал да ги принуди да правят секс с него в замяна на обещания за получаване на определени роли и „ги е наказвал професионално, когато му е било отказвано“, предава БГНЕС.

Осем певици и един танцьор съобщиха пред агенция Асошиейтед прес, че са били тормозени сексуално от Доминго в различни периоди на 80-те години. Осемте жени поискали да останат анонимни, обяснявайки го със страха, че все още работят в тази област или се притесняват от негативна обществена реакция.

Певицата Патриша Улф е разкрила името си. Друга жена заявява, че певецът й е правил "непристойни предложения", които я карали да се чувства некомфортно.

Асошиейтед прес е интервюирала близо 30 певци, танцьори, музиканти и други театрални служители, които заявили, че са били свидетели на неподходящо сексуално поведение от страна на Доминго.

Доминго отрича всички твърдения. "Това са обвинения от неназовани личности, които се коренят в събития отпреди 30 години, предизвикват дълбока загриженост и са неверни в този вид, в който са представени", казва той.

"Боли ме да чуя, че съм разстроил някого или съм го накарал да се чувства некомфортно - независимо колко отдавна е било, въпреки най-добрите ми намерения. Убеден съм, че всичките ми взаимодействия и връзки винаги са били добре приети и са били по взаимно съгласие. Онези, които ме познават и които са работили с мен, знаят, че не съм от този тип човек, който умишлено би навредил, обидил или смутил някого“, каза певецът.

"Това ме кара да осъзная, че правилата и стандартите, по които ни оценяват днес, са различни от тези, които съществуваха преди. За мен е чест да имам повече от 50 години оперна кариера и преценявам себе си в съответствие с най-високите стандарти“, добави Доминго.

Агенцията отбелязва, че нито една от жените не е могла да предостави веществени доказателства. Разследването на Асошиейтед прес се основава на устни показания.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани