Втора фирма започна продажба на електронни винетки

06:50, 14 авг 19 25 2062 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втори национален доставчик започва продажба на електронни винетки, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД стартира продажбата на е-винетки от днес под търговската марка DigiToll – както на специално разработената онлайн платформа www.digitoll.bg, така и в партньорската мрежа на „Интеркапитал груп“, позната с услугата „Cashterminal”, която разполага с над 1500 платежни терминални устройства в страната.

В края на юли „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД доказа оперативна съвместимост със системата на АПИ, съгласно Общите условия за Национални доставчици на услуги.

До момента АПИ има договор за Национален доставчик на услуги с „Интелигентни Трафик Системи“ ЕАД, с „Телетол“ АД и с „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД, като „Телетол“ АД все още не е постигнала оперативна съвместимост със системата на АПИ и не може да продава електронни винетки. С въвеждане в търговска експлоатация на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние трите регистрирани национални доставчика ще имат възможност да предлагат и тол услуги след доказване на оперативна съвместимост с електронната система на АПИ.

В първата фаза от процедурата за регистрация на Национален доставчик на услуги е „Иком“ АД. Дружеството иска да партнира само в събирането на тол такси.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама