Японският външен министър: България е наш важен партньор

12:54, 13 авг 19 / Политика 25 1923 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Япония и България споделят мнението, че има огромен потенциал за развитие в сферата на икономическото сътрудничество. Това каза министърът на външните работи на Япония Таро Коно в изявление след среща с българския му колега министър Екатерина Захариева, съобщи „Фокус“.

Коно изказа голямото си удоволствие от първото си посещение в България. „Това е първото посещение на японски външен министър от 12 години насам и това трябва да става по-често“, добави още той.

Екатерина Захариева: Искаме в България да има японски производители на коли

Коно акцентира на това, че след посещението на японския премиер Абе в България отношенията между двете страни се развиват.

България е наш важен партньор, който споделя основните ценности и поддържа стабилността в Балканския регион. Ние отново потвърдихме нашето партньорство и обсъдихме как можем да засилим двустранното сътрудничество в различни сфери“, добави Коно.

Бойко Борисов: Япония е приоритетен партньор и традиционен приятел на България

Японският външен министър отдадеосновно значение на създаването на благоприятен инвестиционен климат и обмена на информация като предпоставки за привличане на повече инвестиции и развитие на търговията. „Ние потвърдихме намеренията си да насърчим инвестициите, като използваме максимално Японския бизнес форум“, добави още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама