БСП призоваха да започне обсъждането на Бюджет 2020 (ОБНОВЕНА)

14:42, 13 авг 19 / Политика 25 2014 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От БСП призоваха дебатите за Бюджет 2020 да започнат сега, съобщи БНТ. Като мотив лидерът на левицата Корнелия Нинова посочи данните на Националната статистика и БНБ за увеличаването на неравенствата в доходите у нас, както и опасността броят на общините с достъп до програмата ,,Региони в растеж" да бъде намален. От БСП очакват проектобюджета да бъде на принципа "копи-пейст", тоест същият от миналата година.

Ножицата се разтваря, а неравенствата и регионалните различия се увеличават, каза Нинова по време на пресконференция в централата на партията, предаде „Фокус“.

„На Изпълнително бюро обсъдихме няколко важни въпроси. Искаме днес да ви занимаем с една тема, която някак си тихомълком мина, но ние смятаме за стратегическа за България. Това е официалната информация от НСИ и БНБ – поредната притеснителна. Искаме нея да коментираме“, каза още Нинова.

Тя отчете, че по данни на БНБ има 90 нови милионери.

„800 хил. работещи бедни според министъра на труда и социалната политика и 1,5 млн. живеещи под прага на бедността. Ножицата се разтваря, неравенствата се увеличават. Според нея се задълбочават регионалните различия, което води до обезлюдяване на райони.

„Идват местни избори и целия информационен поток е съсредоточен в това коя партия кого издига, какви са вътре противоречията. Сериозният въпрос е как ще се развиват общините. Хората ги интересува дали ще имат път от единия град до другия, дали ще работи общинската болница, водата ще поскъпва ли“, коментира Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама