Съдят собственичка на кон, оставен без надзор и убил жена

17:31, 13 авг 19 / Крими 25 1459 Topnovini
1

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинение срещу жена с инициали З.Д. На 30.11.2017 г. обвиняемата е решила да закара храна на сина си, който работел на полето в района на бившето промишлено предприятие „Топливо“ до Петрич.

За предвижване до мястото жената използвала каруца с впрегнат кон, като качила и внука си.

След като излезли от града, продължили по черен път, като в един момент животното се уплашило от шума и станало неспокойно.

Жената усетила, че няма да може да го направлява, поради което взела детето и слязла от каруцата. След като останал без контрол, конят, препускайки, продължил обратно в посока към града.

Около 17 ч. животното се намирало по ул. „Дунав“, по която по същото време се връщали от работа три жени.

Те чули тропот на копита, а в следващия момент видели препускащ с висока скорост кон, теглещ каруца. Животното било само, без водач.

Застигайки пешеходките, той блъснал първо една от тях – П.Н., вследствие на което жената паднала. След това прегазил намиращата се на уличното платно К.М.

За инцидента били уведомени органите на полицията и екип на „Спешна помощ“, които пристигнали на място.

Лекарите констатирали смъртта на пострадалата К.М. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че смъртта на жената се дължи на остра недостатъчност на мозъчните функции, вследствие на открита, тежка черепно-мозъчна травма.

Другата пострадала при инцидента жена е получила счупване на дясната раменна кост. Материалите за причинената телесна повреда са отделени в отделно наказателно производство. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 6 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.